[ و به مردى که از او خواست تا پندش دهد فرمود : ] از آنان مباش که به آخرت امیدوار است بى آنکه کارى سازد ، و به آرزوى دراز توبه را واپس اندازد . در باره دنیا چون زاهدان سخن گوید ، و در کار دنیا راه جویندگان دنیا را پوید . اگر از دنیا بدو دهند سیر نشود ، و اگر از آن بازش دارند خرسند نگردد . در سپاس آنچه بدان داده‏اند ناتوان است ، و از آنچه مانده فزونى را خواهان . از کار بد باز مى‏دارد ، و خود باز نمى‏ایستد ، و بدانچه خود نمى‏کند فرمان مى‏دهد . نیکوان را دوست مى‏دارد ، و کار او کار آنان نیست و گناهکاران را دشمن مى‏دارد ، و خود از آنان یکى است . مرگ را خوش نمى‏دارد ، چون گناهانش بسیار است و بدانچه به خاطر آن از مردن مى‏ترسد در کارست . اگر بیمار شود پیوسته در پشیمانى است ، و اگر تندرست باشد سرگرم خوشگذرانى . چون عافیت یابد به خود بالان است ، و چون گرفتار بلا شود نومید و نالان . اگر بلایى بدو رسد ، به زارى خدا را خواند ، و اگر امیدى یابد مغرور روى برگرداند . در آنچه در باره آن به گمان است ، هواى نفس خویش را به فرمان است ، و در باره آنچه یقین دارد در چیرگى بر نفس ناتوان . از کمتر گناه خود بر دیگرى ترسان است ، و بیشتر از پاداش کرده او را براى خود بیوسان . اگر بى نیاز شود سرمست گردد و مغرور ، و اگر مستمند شود مأیوس و سست و رنجور ، چون کار کند در کار کوتاه است و چون بخواهد بسیار خواه است . چون شهوت بر او دست یابد گناه را مقدّم سازد ، و توبه را واپس اندازد و چون رنجى بدو رسد از راه شرع و ملّت برون تازد . آنچه را مایه عبرت است وصف کند و خود عبرت نگیرد ، و در اندرز دادن مبالغه کند و خود اندرز نپذیرد . در گفتن ، بسیار گفتار ، و در عمل اندک کردار در آنچه ناماندنى است خود را بر دیگرى پیش دارد ، و آنچه را ماندنى است آسان شمارد . غنیمت را غرامت پندارد و غرامت را غنیمت انگارد . از مرگ بیم دارد و فرصت را وامى‏گذارد . گناه جز خود را بزرگ مى‏انگارد و بیشتر از آن را که خود کرده ، خرد به حساب مى‏آرد ، و از طاعت خود آن را بسیار مى‏داند که مانندش را از جز خود ناچیز مى‏پندارد . پس او بر مردم طعنه زند و با خود کار به ریا و خیانت کند با توانگران به بازى نشستن را دوست‏تر دارد تا با مستمندان در یاد خدا پیوستن . به سود خود بر دیگرى حکم کند و براى دیگرى به زیان خود رأى ندهد ، و دیگران را راه نماید و خود را گمراه نماید . پس فرمان او را مى‏برند و او نافرمانى مى‏کند . و حق خود را به کمال مى‏ستاند و حق دیگرى را به کمال نمى‏دهد . از مردم مى‏ترسد ، نه در راه طاعت خدا و از خدا نمى‏ترسد در راه طاعت بنده‏ها . [ و اگر در این کتاب جز این گفتار نبود ، براى اندرز بجا و حکمت رسا ، و بینایى بیننده و پند دادن نگرنده اندیشنده بس مى‏نمود . ] [نهج البلاغه]

بیوگرافی مهناز افشار

ارسال‌کننده : shahab saghari در : 94/3/31 6:19 صبح

مهناز افشار بازیگر ایرانی سینما است. گروهی معروفیت وی رامدیون شباهت ظاهریاش به فائقه آتشین (گوگوش) میدانند.

زندگینامه

مهناز افشار متولد ???? در تهران است. با اینکه دوره تدوین فیلمویدیویی را گذرانده اما فعالیت حرفهای اش را با بازی در مجموعهتلویزیونی «گم شده» در سال ???? آغاز کرد. پس از آن اوتوانست در سال ???? نقشی در فیلم «شیرهای جوان» (محسن محسنی نسب) بدستآورد.

اما شباهت او به گوگوش باعث شد تا در زمان اکران فیلم «شورعشق» در سال ???? به شهرت برسد. او در سال ???? سه فیلم بر پردهسینماهای تهران داشت که هر سه فیلم به فروش خوبی دست پیدا کردند:«کما»، «?? گربه روی شیروانی» و «زهر عسل». جالب آنکه افشار درهر سه این فیلم ها با محمدرضا گلزار همبازی بود. در سال ????فیلم «آتش بس» (تهمینه میلانی) با بازی او اکران شد و به فروش خوبیدست پیدا کرد.

مهناز افشار با اینکه یکی از پولسازترین بازیگران سینمایایران در سالهای ???? و ???? است اما بازی اش از سوی منتقدان هنوزچندان جدی گرفته نشده. او در سال ???? در فیلم کارگرانمشغول کارند (مانی حقیقی) در کنار بازیگرانی چون آتیلاپسیانی، رضا کیانیان و فاطمه معتمدآریا بازی کرد.
فیلمشناسی

? - تسویه حساب (????) ? - رئیس (????) ? - محاکمه (????) ? - آتش بس(????) ? - آکواریوم (????) ? - تله (????) ? - چه کسی امیر راکشت (????) ? - کارگران مشغول کارند (????) ? - سالاد فصل (????)?? - سیزده گربه روی شیروانی (????) ?? - کما (????) ?? - دختریدر قفس (????) ?? - زهر عسل (????) ?? - نگین (????) ?? -خاکستری (????) ?? - شور عشق (????) ?? - دوستان (????) ?? - شیرهایجوان (????) 19- کلاغ پر (1386)

   




کلمات کلیدی :